28/11

Fortfarande sjuk och fruktansvärt förkyld, jobbat och tagit det lugnt hela dagen. 
Igår var jag på ett outletschoppingcenter och hittade mina favorit converse, givet köp! 

Den 22 februari är nu spikad för EMINEM konsert i Sydney, kommer bli en multi hyper mega bra dag:D:D
Så himla glad!!!!

Dagarna flyger förbi

Dagarna är ganska lika varann numera, varit här i surfers kanske för länge. Gillar det skarpt! Surfningen går bättre och bättre. Igår hittades en svensk affär här.

Var uppe klockan 07:09 för att surfa men vågorna var inte bättre då som alla säger så gick "hem" igen för att jobba mina tre timmar. 

Har spanat fiskeutrustning i en affär idag och ätit glass på stranden. Även idag blir det grill:) förhoppningsvis egenfiskad fisk.






.

De senaste dagarna har bestått av jobb, sol, regn, surfning, grill, läsning. 
Varit på waxys där en stek kostar 2 dollar på söndagar, fantastiskt!:D 
Igår testades utelivet igen och det var riktigt roligt! Löpt 2 dagar i rad runt milen utan att foten har strejkat, fantastiskt:D 


Ödla

Spindel
Julgran
Waxys
Skoter:(



Arbete

Hård dag med 3 timmars arbete och huvudvärk, sov bort halva dagen och gick senare ur med svenskarna Johannes och Simon för att leta utsikt. Var i nästan alla skyskrapor men alla vaktades och det var inte tillåtet att åka upp. Vi lyckades komma in på Hilton hotellet och kom upp till våning 35 av 55(man måte ha ett kort för att komma upp) 

Simon lyckades flörta till sig en visning så förhoppningsvis kan vi kolla imorgon! 

Nu blir det grill och chill! 



:(




Bra dag!

Idag har varit en riktigt nice dag! Började med att få ett jobb, allt-i-allo/receptionist! Börjar imorgon.
Efter detta var det stranden som lockade och pockade så jag och. Ett gäng drog dit, solade, badade och surfade.
Vågorna var sådär bra för mig idag, alldeles för många och snabba. 
Detta följdes av träning på gym
Laddade därefter en stek, stekta ägg och spagetti till middag. 

Helt random kommer en kille i Lamborghini till hostelet och jag åker såklart med på en tur, sick!!



20/11

Då var det "bekräftat" den lilla maneten är farlig, ger fruktansvärd smärta direkt och man ska genast till sjukhus vid kontakt enligt en australiensare som jobbar här på hostelet. Det värsta är att man inte kan se den i vattnet.
Kommer att ta emot att gå i vattnet imorgon för att fortsätta surfandet!! 

Idag och igår var första dagarna på länge utan åskoväder på eftermiddagen.
Vädret varierar från stålande underbart solsken på morgonen till att bli brutalt åskväder vid fyra tiden.





Igår lämnade jag ut några cv:n, det börjar bli hårt att chilla hela dagarna😎. 



Måndag

3 dagen som surfare avklarad, går förvånansvärt bra! Börjar bli roligt och har lärt mig vilka vågor som är värt att satsa på! Äntligen gymmat idag! Allt känns bra!:D

Ordning och reda



Surf

Drar mot stranden för ett andra försök, tråkigt väder dock



15/11

Väl tillbaka i SP på golden beach for jag direkt till en affär med begagnade surfbrädor.
De hade ingen nybörjarbräda så jag spanade in de som riktar in sig mot vana surfare med lite besvikelse. En ny bräda skulle kosta ca 500 aud(australian dollar, som står i ca 6,5) en begagnad går loss för 150aud. 

Var turen kom ifrån vet jag inte. Det kommer in en gosse som vill sälja sin nybörjarbräda efter 10 min. Jag köper den såklart innan butiken hinner göra det, för 150aud. 



En svensk Nisse följde med till stranden för att se spektaklet. Gick förvånansvärt bra för mig, tog en våg och stog upp ca 20/30 meter! Vågorna var inte i världsklass så efter 2 timmar gick vi tillbaka till hostelet. Tur var det för ett enormt åskväder drog in över staden.

Det regnar så att de flesta skyskraporna inte ens syns.
Vad gör väll det när sällskapet fortfarande lever?
En Britt som sjunger och en svensk med gura, riktigt grymma! 

Regnet avtar och blixtledarna går på högvarv! 


Mitt i allt kommer en vän från Hålland ut från köket och vill bjuda på fisk som han under dagen fiskat upp, riktigt smarrigt! 

Till detta blev det lite vin och så småningom utgång

Äntligen hittat ett gym!:D dock på tok för dyrt:( 

130 svenska kronor per gång.

Jag avslutar med en enbent stackare



Byron bay

Kom igår till Byron bay. Bussen hit tog 2,5 timmar från surfers paradise. Detta är en liten håla, i storlek med skara kanske. Det jag kan ge denna staden är att naturen är väldigt vacker! 






Så brant att vägfilerna ligger på olika nivå och gångbanan är byggd som en brygga i höjd med vägen


Hade vart ännu bättre att surfa här men jag har inte sett några skyltar om att dom har manet/haj nät så jag väntar lite till.




Innan jag åkte hit så har jag endast hört folk som varit här säga att man aldrig ser några djur här men ni har fel! På dessa 2 veckor har jag sett 4 spindlar, farliga eller ej det vet jag inte. Några danskar jag pratar med ser djur hela tiden! En orm och massa spindlar, stora (12-14 cm i diameter) som små. Ormen var dom dessutom nära(2meter innan dom såg den) att trampa på. När jag vaknade en morgon på mitt förra hostel tog jag upp telefonen och en kackerlacka hade under natten gottat ner dig i telefonfliken. Vidrigt. 
!!!


Åter till Byron bay, naturen och storleken på stället är som sagt bra. Dock är det världens pundarställe, det luktar gräs i varenda hörn och alla brajjar på i stort sett hela tiden. Detta hade jag ingen aning om när jag bestämde mig för att åka hit. Innan jag hade vetskapen bokade jag för 2 nätter men hade viljat dra redan efter 1 timma. Hela denna natten har jag legat och känt lukten. Hatar det! Danskarna jag pratade med har samma uppfattning, de bytte från deras förra hostel för att slippa gräslukten men till deras besvikelse är det samma här.  Imorgon bitti drar jag iallafall ifrån den här skiten tillbaka till surfers paradise eller någon annan stans. 




☀️

Är fortfarande kvar i surfers, har nu träffat mycket härligt folk från alla möjliga länder! Hemlängtan har börjat försvinna och jag har börjat uppskatta att vara här. Igår testades utelivet här och det är inte riktigt som hemma i Svea, även fast detta är en "mindre" stad så är det riktigt bra drag och det finns hur många nattklubbar som helst!










Där glassen smälter fortare!

Idag har jag löpt runt och utforskat med mitt kassa knä och min trasiga fot. Surfers paradise är väldigt nice, trots alla skyskrapor så finns det inte så lite som den minsa antydan till stress någonstans! Alla bara glider runt på något vis. Fjärilar 


Började med att försöka ta mig till ett utegym som skulle finnas ca 5 km bort, fanns inget sådant. Efter lite spanande så insåg jag att det bestod av småstationer runt om i en stor park. Lite B men funkade.

Efter att ha hållt på med detdär någon timma så tog jag löpet tillbaka barfota via stranden istället


Shitt vilken genväg tänkte jag, visste vilken skyskrapa jag skulle till, men nej-nej! Kallas väll hägring eller något men det var minsann lika långt, men såg fruktansvärt mycket kortare ut. På vägen kanske jag fick se mitt första giftiga djur(?):

En liten liten manet! Såg inte farlig ut men den hade säkerligen haft ihjäl mig på en halv sekund så vägen tillbaka till havet fick han stå för själv.


Här bor jag just nu, mycket trevligt ställe! Delar rum med 20 andra vilsna själar. 

Nu ska jag ligga i hängmattan och fortsätta på min bok



Surfers paradise

Idag har jag sett flygande fiskar, vilda papegojor och badat i de höga vågorna









Sjuk

Har inte uppdaterat på länge för det har iprincip inte funnits något att skriva. Jag har haft lite feber och matförgiftning, och eftersom jag är man så har jag knappt kunnat röra mig en millimeter och därför inte kunnat göra något som är värt att skriva om.

Troligtvis var det en doggybag jag köpte med för att ha på 14timmsrståget som ställde till det, köttet i den thailändska rätten var lite rött och jag tänkte att det skulle vara så (är ju på andra sidan så lite skillnad må det ju vara på våra seder), det smakade även riktigt konstigt och jag bestämde mig för att slänga hälften. Det räckte troligen tillsammans med kylan för att göra mig sjuk... 

Idag har jag kunnat ta mig 100 meter för att inhandla lite svensk "donken" mat, smakar iallafall exakt samma. Legat på en bänk och läst, solat och kollat på surfande människor. Blåser en hel del här i surfparadiset! Riktigt feta vågor också! Har nu kommit tillbaka till hostelet igen och kommer nog stanna här ikväll för att lugna magen.

RSS 2.0